AKP Hükümeti ile Gelen Sosyal Sorunlar(Yoksulluk -1)

   AKP yoksulluğu milyonlarca vatandaş için kader haline gelmiştir.

   Ülkemizde sekiz buçuk yıllık AKP hükümetleri döneminde, vatandaşı yoksulluktan kurtaracak ve hakça gelir paylaşımı sağlayacak bir sosyal düzen tesis edilememiştir. AKP'nin uyguladığı sosyal içerikten yoksun politikalar, bir taraftandolar milyarderi sayısını hızla arttırırken, diğer taraftan yoksulu daha da yoksullaştırmış ve insanlarımı ianeye muhtaç hale getirmiştir.

   AKP döneminde yoksul sayısı 1 milyon 200 bin kişi artarak 100 milyon 900 bin kişiye ulaşmıştır. Esasen tarihin en ağır krizinin yaşandığı 2009 yılında işini kaybeden yaklaşık 900 bin işsizin ve ailesinin de yoksullar ketıldığı düşünülürse, AKP döneminde yoksul sayısı gerçekte beş milyon daha artarak 15 milyona ulaşmıştır. Nitekim bu dönemde yeşil kartlı vatandaşların sayısının 11 milyon 800 bin kişiden 17 milyon 500 bin kişiye yükselmesi de zenginleşmenin değil yoksullaşmanın bir göstergesidir.
   Dünyada hangi ülke vardır ki, kişi başına gelir 3 bin dolardan 10 dolar düzeyine yükselirken, yoksul sayısı yaklaşık 5 milyon kişi artmış olsun. Anlaşılan o ki, Başbakan'ın övündüğü düzen; "yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan" adaletsiz düzendir.
   Bu düzen, devlet imkanlarını kullanarak Başbakan'ın yakın çevresinde "türedi zenginler" oluşturan bir düzendir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bekliyorum...