AKP Nasıl İktidara Geldi?

   AKP hükümeti 2002 yılından beridir iktidarda. Hemde tek başına ve büyük bir oy ile... Ancak bu nasıl oldu? 2001 yılında kurulan bir parti nasıl oldu da 2002 yılında böyle büyük bir oy ile iktidara geldi? İşte tüm bunları burada anlatmaya çalışacağım.


   En baştan başlayalım. AKP 2001 yılında kuruldu. AKP başkanı Erdoğan AKP yi kurmadan önce MSP, RP, FP gibi birçok partide iyi yerlerde görev aldı. Bu süreç içerisinde birçok cemaat mensubu ile tanıştı. 2001 yılında AKP kuruldu ve 2002 yılında müthiş bir şekilde iktidar oldu. Peki nasıl oldu bu?

   Az önce de söylemiş olduğum gibi dini ağırlıklı grupları arkasına aldı. Şu bir gerçek ki Türk halkı dini değerlere hassasiyet ile yaklaşan bir halk. En hassas noktası din yani. AKP ise bu hassas noktayı yakalayıp kendini dindar göstererek ikditdara geldi. Nasıl mı? Şöyle: Bildiğiniz üzere Erdoğan hapse girmişti. Bir şiir okumuştu ve bu şiirinde din tabanlı şeyler vardı. Sistem şu şekilde oldu, Erdoğan bir müslüman edasıyla çıktı şiirini okudu, şiir okudu gerekçesi ile hapse atıldı. Ve AKP yandaşı cemaatler halk arasında Erdoğan'ın suçsuz yere hapsi boyladığını, onun aslında dindar bir kişi olduğunu, sırf dinini yaşadığı için hapse girdiğini anlatan söylentiler yaydı. Bu sayede halkın gözünde Erdoğan; Özde dindar, vatansever bir insan olarak göründü. Ancak bir nokta daha var, sonuç olarak hapse girdi. Halk onu dinini yaşadığı için hapse giren ve devletide din düşmanı olarak gördü.

   Belli bir süre hapiste kalan Erdoğan ordan çıktıktan sonra(Üstelik Baykal'ın desteği ile) halkın gözünde adeta bir kahraman oldu. Cemaatlerinde desteği ile 2002'de iktidara geldi. Şöyle ki; Siyaset+Finans+Medya=İktidar

   Sonuç olarak AKP hükümeti gerekli olan 3 mücevherden biri olan Siyasi desteği de aldı. Geriye Finans ve Medya desteği kaldı. AKP hükümeti Gülen Cemaati ile birebir bağlantılı olduğu için Gülen cemaatinin yayın organlarını da arkasına aldı(Zaman+STV). Ve bu şekilde medya desteğinin de bir kısmı sağlanmış oldu. AKP hükümeti iktidarda olduğu için tüm cemaate bağlı şirketlere destekte bulunarak onları yüceltti ve cemaate bağlı firmalardan maddi yani finansal destek aldı. Sonuç olarak AKP hükümeti hazinesini tamamladı.

   Bu 3 şeyi elinde bulunduran AKP hükümeti diğer seçimlerde de iktidarda kaldı.

Evet arkadaşlar size anlatmaya çalıştım. İlk yazılarım olduğu için kusuruma bakmayın lütfen.

Selam ve dua ile...

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bekliyorum...