Büyük İsrail Stratejisi

   İsrail'in "büyük stratejisi" Nil'den Fırat'a kadar olan bölgeyi(Arz'ı Mevud) ele geçirerek Büyük İsrail'i kurmaktır. Bu strateji, İsrail için, dini temellere dayandırılan, jeopolitik ve ekonomik bir gereksinimdir.

   İsrail Devletinin kuruluşunda, dünyanın dört bir tarafına dağılmalarına rağmen benliklerini koruyan, dinlerini milliyet veya milliyetlerini din haline getiren bir kavmin, nihai hedeflerini gerçekleştirmekteki azmi ve sistemli çalışmaları önemli bir faktör olmakla beraber, bu oluşumun bütün dünyada Yahudi cemaatlerinden ve bölgedeki denetimlerini tümüyle kaybetmek istemeyen batılı emperyalist güçlerden önemli ölçüde destek ve himaye gördüğü de inkar edilemez.
   İsrail Devleti, kurulduğu andan itibaren, ihraç edildiği kıyı başında kuşatılmış bir kucca-ı seferiye veya uzak ve tecrit edilmiş, takviye ve ikmali kolay olmayan, her an silah başı konumunda bulunması gereken bir hudut garnizonu durumundan kurtulamamıştır. Bu durum İsrail halkının şuur altında denize dökülme veya "Babil Sürgünü" benzeri bir hizmeti, faciayı yaşama endişesi oluştururken, Arapları da Nil'den Fırat'a kadar uzanan toprakları kaybetmek, İsrail'i köprübaşı ve taşeron güç olarak kullanacak yeni bir sömürgeci paylaşıma ganimet mal olma kurgusu tedirgin etmektedir.
   İsrail geleneksel oalrak savunma politikasını Yahudi devletini korumak amacıyla askeri güce dayandırmaktadır. Askeri güç, ülkenin ulusal güvenlik stratejisinin tek unsuru haline geldiği için, gelecekte "Salome"nin bilgeliğinde daha çok ihtiyaç duyulabilir.
   Üçüncü bin yıl itibariyle Orta Doğu bir yangın yeridir. Bir yanda yaşam savaşı veren Filistinli Araplar ve Orta Doğu'nun diğer Arap ülkeleri, diğer yanda dini ritüellerini referans alarak Orta Doğu'da Büyük İsrail ve onun göstergesi Hz. Süleyman tapınağını kurmaya çalışan Yahudiler ve ebedi müttefikleri ABD.
   Gelecek nihai bir barışı mı gösterecektir; yoksa medeniyetler çatışmasını mı?
   Şuan itibariyle gözüken, patlamaya hazır bir nükleer bombayı andıran Orta Doğu'nun bu şekliyle sadece büyük hesaplaşmayı(ARMAGEDDON) işaret etmekte olduğudur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bekliyorum...